TOP fogfehérítők (2018)

Minden amit a fogfehérítő vásárlás előtt tudod kell

A teljes körű szépségápolás elengedhetetlen része az orális higiénia. Természetes része a higiéniai rutinunknak a fogmosás, sokaknál pedig a fogselyem használata is. Sokkal ritkább azonban az, aki a fogai színével is rendszeresen foglalkozik, pedig ez is nagyon fontos része a kialakuló összképnek.

Különböző kutatások mutatták ki, hogy milyen pozitív hatása lehet akár a pár árnyalattal fehérebb fogaknak is. Egy amerikai tanulmányban például azt vizsgálták, hogy mennyivel sikeresebbek az állásinterjúkon azok, akik átestek egy klinikai fogfehérítése. Az alanyok több mint felét nem csak szívesebben alkalmazták az új munkahelyen, de magasabb fizetést is kaptak. Kevésbé meglepő talán, de ugyanez a tanulmány arra is hoz adatokat, hogy mennyivel voltak sikeresebbek randizás terén a fehérebb fogsorú egyének.

Az első megoldás, ami eszünkbe jut a klinikai fogfehérítés lehet. Ez azonban nem az egyetlen járható út. Több otthon használható, kényelmes és effektív kezelési módszer létezik. Ezeket szeretném most egy kicsit bemutatni neked, egy részletes összefoglalóval és néhány általam kiválasztott, minőségi termékkel.

TOP Fogfehérítők

Termék neveFogfehérítő típusaFogfehérítő ár
MediBlanc fehérítő fogkrémFogkrémalacsony ár
Blend-a-Med OralB – 3D White Luxe fogfehérítő szettFogfehérítő szettalacsony ár
BeConfident fogfehérítő szettFogfehérítő gél
SwissDent Extreme fogfehérítő tollFogfehérítő toll
SwissDent Extreme fehérítő hatású szájvízFogfehérítő szájvízalacsony ár
Colgate Max White – Expert white szettFogfehérítő szettalacsony ár

Fogfehérítő tesztek, vélemények

A következő listát az általam legjobbnak ítélt fogfehérítő termékekből állítottam össze. Igyekeztem a lehető legsokszínűbb palettát összeállítani és többféle terméktípusból válogatni. Ezáltal remélem mindenki megtalálhatja a számára árban, eredményességben és a használat módjában megfelelő fogfehérítő terméket. A listán szereplő fogfehérítők közül érdemes lehet kipróbálni többet is, hiszen nem feltétlen jó ugyanaz a termék minden típusú fogra és elszíneződésre. Némelyik szerek pedig akár párhuzamosan is használhatóak. A részletes leírások után pedig találsz majd egy vásárlási útmutatót, ami még könnyebbé teszi számodra a választást.

1. MediBlanc fehérítő fogkrém - Ragyogó szájápolás

MediBlanc fehérítő fogkrém

A listánk első helyezettje egy hétköznapibb, egyszerűbb versenyző lett. A MediBlanc fogfehérítő fogkréme elsöprő népszerűségnek örvend és szinte csak jót hallani róla. Akár elektromos fogkefével, akár hagyományossal használod – szuper választás.

A készítmény saját fejlesztésű összetétellel rendelkezik, ami lehetővé teszi a kiemelkedően effektív fehérítést különböző peroxidok nélkül is. A fogfehérítésért az úgynevezett mikronizált szilikátok felelősek, amik akár a súlyuk kétszeresének megfelelő mennyiségű szennyeződést képesek megkötni, miközben gyengéden bánnak a fogzománccal. Emellett a fogkrém kálcium-foszfát tartalma védi és erősíti a fogakat. A fogkrém természetes összetevőinek köszönhetően nyugodtan használható érzékenyebb fogak vagy íny esetén is.

Bár nem ér fel egy klinikai kezeléssel, otthoni használatra nagyon jó választás lehet, nem csak szinten tartásra de az enyhébb felületi elszíneződések eltávolítására is.

Előnyök:

 • Természetes összetevők
 • Hatékony fehérítés
 • Kellemes, friss íz

Hátrányok:

 • A hagyományos fogkrémeknél drágább ár

2. Blend-a-Med OralB – 3D White Luxe fogfehérítő szett - Kitűnő fehérítő hatás

blend-a-med Oral B - 3D White Luxe fogfehérítő szett

A Blend-a-med márka régóta megbízható és jelentős név a fogápolásban, így nem csoda, hogy a fogfehérítés területén is kiharcolták az őket megillető helyet.

Az általam kiválasztott fogfehérítő szett tartalmaz egy elektromos fogkefét, amivel nem csak alaposan tisztíthatjuk le a fogainkat, de a legnehezebben elérhető zugok sem fognak kimaradni a kezelésből.

Emellett két fogfehérítő krémet tartalmaz a csomag. Az egyik a 3D White Luxe Perfection névre hallgató fogkrém, amivel a hétköznapi fogmosásainkat helyettesítjük majd. Ez egy szilikátokat tartalmazó paszta, ami segít eltávolítani a lepedékréteg elszíneződéseit. A másik krém egy zománc erősítő és fehérítő paszta, amit a fehérítő fogkrémmel együtt kell használni. A fogkrém használata után ezzel a pasztával kell egy második kört tenned. Ez nem csak javítja a fehérítés hatékonyságát, de egészségesebbé, ellenállóbbá teszi a fogzománcot is.

Azoknak ajánlom ezt a szettet, akik most fognak hozzá a fogfehérítéshez. Mindent tartalmaz a készlet, amihez egy hatékony és látványos kezdéshez szükséged lehet. A lepedék réteg szennyeződéseinek maradéktalan eltávolítása több árnyalatnyit javíthat a fogsor színén, akár már egy hét alatt. Ezenkívül komolyabb fogfehérítés utáni szinten tartásra is alkalmas lehet ez a csomag.

Előnyök:

 • Komplett kezdő szett
 • Látványos fehérítés akár egy hét alatt
 • Megbízható márka

Hátrányok:

 • Csak a lepedékréteg szennyeződéseit távolítja el

3. BeConfident fogfehérítő szett - Peroxid mentes fogfehérítés

BeConfident fogfehérítő szett

A következő fogfehérítő egy amerikai cég terméke, akik a ragyogó fehér mosoly mellett egy kis szójátékkal is elkápráztatnak minket. A „Be confident” kifejezés annyit tesz magyarul, hogy „Légy magabiztos” a dent szó azonban egyértelműen a fogászati kezelésre utal. Szerencsére nem a kreatív név az egyetlen, amit ez a termék nyújtani tud.

A BeConfident egyik legnagyobb előnye, hogy nem tartalmaz semmilyen peroxidot vagy olyan anyagot, ami roncsolná a fogzománcot. Kizárólag természetes és organikus összetevőkből készül. Fő hatóanyaga a nátrium-bikarbonát, ami a nyálban található enzimekkel keveredve segít a fogak fehérítésében.

A természetes alapanyagok semmit nem rontanak a hatékonyságán, számos pozitív visszajelzést találni a termékkel kapcsolatban.

A csomag tartalmaz egy tubus fogfehérítő gélt és három fogsínt, amikkel könnyedén felhelyezheted a gélt. Egy kezelés időtartama mindössze 15 perc, így nem okoz különösebb kényelmetlenséget. A szettben található még egy útmutató, ami segít eligazodnod a fogaid árnyalatát illetően és jobban mérhetővé teszi az elért eredményeket.

Kitűnő választás lehet ha csak most szeretnél belekezdeni a fogfehérítésbe, de valami komolyabb megoldásra vágysz, vagy ha előnyben részesíted a természetes alapanyagokból készült termékeket. A kezdő szettjük tartalmaz mindent, amire szükséged lehet. Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor érdemes lehet kipróbálnod a komolyabb szettjeiket, fogfehérítő tollaikat is.

Előnyök:

 • Komplett kezdő szett
 • Természetes alapanyagok
 • Gyengéd fehérítés

Hátrányok:

 • Kevésbé rugalmas fogsínek

4. SwissDent Extreme fogfehérítő toll - Fehér mosoly azonnal

SwissDent Extreme fogfehérítő toll

A svájci gyártmányú SwissDent fogfehérítő termékek egy erősebb kategóriát képviselnek. Itt már nem csak felületi kezelésről van szó, a zománcréteg elszíneződéseivel is elbánik.

Azért választottam a fogfehérítő tollukat, mert ezek a fogfehérítők általában nagyon gyors eredményt hoznak, így akár az első kezelés után is látható lesz a javulás. Emellett viszont a peroxid tartalmú készítmény maradandó és mélyremenő fehérítésre képes.

A fehérítő formula több éves kutatás eredményeként alakult ki. Természetes papain és bromelain enzimek segítségével távolítja el a felületi elszíneződéseket a lepedékrétegből, a kálcium-peroxid pedig a zománc réteg megtisztításában segít. Emellett vitaminokkal segítik a fogak és az íny egészségét.

Az általam választott szett kétfázisú kezelést biztosít, így két különböző gélt tartalmazó tollból áll. Ezeket egymás után kell felvinni a fogakra, így növelve a kezelés hatékonyságát.

Azoknak ajánlanám ezt a terméket, akiknek nem elég, hogy otthon komolyabb eredményeket érjenek el, de szeretnék egy-egy vacsora vagy családi esemény alkalmával is maguknál tudni a fehérítő tollakat, hogy ne kelljen félénkebben mosolyogniuk egy pohár vörösbor után sem.

Előnyök:

 • Peroxid tartalmú, összetett formula
 • Vitamin tartalom
 • Bármikor, bárhol használható

Hátrányok:

 • Aprólékos felvitel

5. SwissDent Extreme fehérítő hatású szájvíz - A teljes körű fogfehérítéshez

SwissDent Extreme fehérítő hatású szájvíz

A listánkra felkerült még egy termék az fentebb már említett svájci SwissDent cég kínálatából. Ez esetben egy fehérítő hatású szájvízről van szó.

A termék összetétele ugyanolyan alapos kutatások eredményeként alakult ki, mint amit a fogfehérítő tollnál is láthattunk. Azonban itt jóval egyszerűbb a használat. Azoknak ajánlanám ezt, akiknek nincs idejük vagy kedvük különböző fogfehérítő tollakkal vagy készletekkel bajlódni, de mégis szeretnének kicsit javítani a fogaik színén.

Nyilván nem várhatunk akkora változást ettől a terméktől, mint ha egy komolyabb több napos kezelésbe fognánk valamelyik fogfehérítő szettel. Cserébe valamivel olcsóbb és pofonegyszerű a használata. A szájvíz segít frissen tartani a leheletet és fontos részét képezheti a fogápolási rutinodnak. Jó lehet akár kiegészítésnek is más fogfehérítő termékek mellé, vagy csak egy alapos fehérítés utáni szinten tartásra.

Előnyök:

 • Egyszerű használat
 • Kedvező ár

Hátrányok:

 • Inkább csak kiegészítésre vagy szinten tartásra ajánlanám

6. Colgate Max White – Expert white szett - Ragyogó mosoly

Colgate Max White - Expert white szett

Egy másik jó nevű márka, a Colgate terméke is felkerült még az ajánlások végére. A Max White termékcsaládjukról sok jót lehet olvasni, legyen szó a fehérítő fogkrémekről vagy a fehérítő gélről. Ez a szett egy speciális fogkefét és egy tubus fogfehérítő gélt tartalmaz. A kefe segít az aprólékos és átfogó tisztításban és a markolatban kényelmesen elhelyezhető a fehérítő toll.

Bár a gél elsőre fogfehérítő tollnak tűnik, azonban az ebben található gél kevésbé jól kenhető, kissé zselésebb állagú, mint amit várnánk. Ez egy kicsit megnehezíti a felvitelt. Azonban a több árnyalatnyi fehérítés ezért bőven kárpótol majd. A gél nem csak felületi tisztítást ígér, hanem mélyre menő a zománcot is érintő fehérítést.

Azoknak ajánlanám ezt a terméket, akik szívesen szánják rá az időt a fogfehérítésre és nem félnek egy kicsit összekenni a fogukat a látványos eredmények érdekében.

Előnyök:

 • Effektív fehérítés
 • Mélyreható kezelés
 • Kedvező ár

Hátrányok:

 • Körülményesebb alkalmazás

Milyen fogfehérítőt vegyek? – Vásárlási útmutató

A következő pár bekezdésben segítek majd neked eligazodni a fogfehérítő termékek világában. Átnézzük, hogy mi okozza a fogak elszíneződését, hogyan működnek ezek a termékek, milyen megoldások közül választhatsz, és remélhetőleg sok más kérdésedre is választ kapsz majd.

Fogfehérítő termékek vagy fogászati kezelés?

Az első kérdés, ami felmerülhet benned, hogy miért válaszd a különböző online rendelhető vagy boltban kapható termékeket, amikor elmehetsz egy fogászati klinikára, ahol szakemberek segítenek majd szebbé varázsolni a fogaidat.

Ezeknek a termékeknek két nagy előnye van a fogorvosi kezelésekkel szemben. Az egyik a kényelem és a rugalmasság. Nem kell időpontot egyeztetni, elutazni a rendelőbe. Otthon vagy akár a munkahelyen is használhatod ezeket a termékeket. Lentebb írok majd a fogfehérítő tollakról, amiket pedig akár egy üzleti ebéd vagy családi rendezvény közben is használhatsz.

A másik előnye az ára. Míg a fogászati kezeléseknél tízezres nagyságrendű összegekről van szó, addig az otthon használható termékeknél már pár ezer forintért is kaphatsz különböző géleket.

A legtöbb fogfehérítő termék egyébként ugyanazokat a hatóanyagokat használja fel, mint a fogorvosok, csak alacsonyabb koncentrátumban. Megvan természetesen a maga hátránya is, bizonyos termékekkel nem érhetsz el igazán látványos eredményeket és otthon a legtöbb esetben egyetlen alkalom helyett több napos kezelésre lesz szükséged.

Mit kell tudnod a fogak elszíneződéséről?

A fogsor elszíneződését számos dolog okozhatja. A kávé, tea, vörösbor és a cigaretta kártékony hatásai közismertek, azonban akár gyógyszeres kezelés, idősödés vagy gyerekkori fluoridos fogkrémek használata is okozhatja a szín változást.

A fog legfelső rétege a zománc, ez védi meg az érzékeny dentint. A zománc rétegen kialakul egy úgy nevezett lepedék réteg, ahol lerakódik az ételmaradék. Első körben itt történik a fogak elszíneződése. Ez alapos fogmosással és a megfelelő szájhigiéniás rutinnal könnyen kordában tartható. Azonban egy idő után a lepedékrétegen lerakódott kávé vagy nikotin foltok beeszik magukat a zománc rétegbe, ahonnan már sima fogmosással képtelenség eltávolítani ezeket az elszíneződéseket.

Ekkor jönnek a képbe a fogfehérítő termékek.

Hogyan működik a fogfehérítés?

A fentebb említett foltokat a zománc rétegben különböző organikus molekulák okozzák. Ezek komplex molekulák, amik visszaverik a fényt. Minél összetettebb egy ilyen molekula, annál több fényt ver vissza, annál sötétebb árnyalatúnak tűnik a fog felszíne.

A legtöbb fogfehérítő módszer hirdogén- vagy karbamid-peroxidot használ. Ezek a vegyületek képesek bekerülni a fogzománcba és lebontani az elszíneződést okozó komplex molekulákat. Így a fogsor teljes árnyalatokat fehéredhet.

Működnek ezek a termékek? Mennyi ideig kell használnod egyáltalán?

A legtöbb bolti fogfehérítő valóban használ, így attól nem kell félned, hogy ez az egész csak átverés. Azonban nem szabad akkora csodát várni, mint egy klinikai kezeléstől. Ezek a termékek néhány árnyalatnyi változást fognak hozni, azonban ez arra pont elég, hogy pozitívan befolyásolja a megjelenésedet.

Fontos megjegyezni, hogy az elszíneződés oka és mértéke is sokat számít. A sárgás árnyalatú fogak könnyebben fehérednek, mint a dohányzás okozta szürkés árnyalat. A gyógyszerek okozta sérülések pedig csak ritkán kezelhetőek otthoni módszerekkel. Illetve azt is vedd figyelembe, hogy a töméseken, koronák színén nem fog változtatni a hirdogén-peroxid.

A termék használatának időtartama függ a kezelés típusától. Egyes módszereknél pár hétre lesz szükség, ám ezek maradandóbb eredményeket hoznak. A fehérítő tollaknál szinte azonnali eredményekre számíthatsz, ám ezeket gyakrabban érdemes használni.

Biztonságos a használatuk?

A fogfehérítő termékek szabályozott mennyiségben tartalmaznak a fentebb említett hidrogén- és karbamid-peroxid vegyületekből, így teljesen biztonságos a használatuk. Az EU-n belül kifejezetten alacsony az engedélyezett mennyiség.

A fogászati kezeléseknél használt vegyületek sokkal erősebbek, az otthoniaknál. Ezért lehetséges, hogy ugyanazt az árnyalatot fogászati klinikán akár egyetlen alkalom alatt is elérheted.

Mellékhatásként felléphet a fogak érzékenysége, irritációja. Ez a kezelés végeztével teljesen megszűnik. Ha egyébként is érzékenyek a fogaid vagy sérülés, esetleg betömetlen lyuk van rajtuk, akkor mindenképp érdemes előbb egy fogorvossal konzultálnod.

Milyen fogfehérítő termékek közül választhatsz és mit érdemes róluk tudni?

Az eddigiekben már említettem pár típust a lehetséges választások közül, azonban itt az ideje, hogy az alapok után konkrétan megnézzük, hogy melyik termékkategóriának mik az előnyei és hátrányai.

Fehérítő fogkrémek, szájvizek

A legegyszerűbb kategóriába tartoznak ezek a fogfehérítők, amikkel általában csak ideiglenes és elenyésző hatást érhetünk el. Főleg a felületi tisztítás a feladatuk, így eltávolítják a lepedékréteg makacs szennyeződéseit, de kevésbé hatékonyak a fogzománc szennyeződéseivel szemben.

Amennyiben maradandó vagy látványos hatás a cél, akkor érdemesebb a többi termékkategória irányába nézelődnöd. Azonban gyengébb felületi szennyeződés esetén, esetleg komolyabb fehérítés utáni szinten tartásra kiválóak ezek a készítmények.

Fehérítő matrica csíkok

A matricás fehérítők komolyabb eredményeket hozhatnak, itt könnyedén elérhető akár öt árnyalatnyi javulás is. A hatóanyag hidrogén- vagy karbamid-peroxid, nem mindegy azonban, hogy milyen koncentrátumban tartalmazzák ezt. Egy vagy két lépcsős módszerek léteznek. A csomagban lehet egy gél, amit fel kell vinni a fogakra, majd a matricával befedni azt, hogy kifejthesse a hatását. Egyes termékeknél pedig a gél már gyárilag a matricára kerül, így ezeket elég csak felhelyezned.

Egy jó matrica kifejezetten kényelmes választás lehet. Nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a ragasztás, hiszen így nem fog elcsúszni, leesni a fehérítő csík. A jó minőségű termékek kevésbé zavaróak, alig látszanak és viselésük közben beszélni is nyugodtan lehet. A fogak enyhe irritációja, érzékenysége itt is felléphet mellékhatásként.

Érdemes megnézni, hogy mennyi ideig kell alkalmazni a csíkot alkalmanként. Ez nagyjából fél óra szokott lenni. Minél kevesebb ideig kell, hogy fent legyen, annál erősebb a hatóanyag tartalom. Emiatt én személy szerint nem ajánlanám azokat a termékeket, amiket egész éjszakára fent kell hagyni. Maga a teljes kezelés általában pár napig, maximum két hétig kell, hogy tartson. Ez idő alatt napi egy vagy kettő alkalommal kell majd felhelyezned a matricákat. Reggel munkába menet vagy este a televízió előtt erre bőven találhat időt az ember.

Fogfehérítő tollak, ecsetek

Ezek a fogfehérítők általában egy tollhoz hasonló tubusban vásárolhatóak meg, ami tartalmazza a peroxid tartalmú fehérítő gélt. A tubus egy toll fejben vagy ecsetben végződik, amiről közvetlenül a fogra kerülhet a hatóanyag.

Nagy előnyük ezeknek a termékeknek, hogy gyorsan és bárhol használhatóak. Emiatt remek választás lehet alkalmi, gyors megoldásnak. A többi fehérítővel szemben ráadásul szinte azonnal látható eredményeket érhetsz el. Kifejezetten jól jöhet egy családi vagy céges rendezvényen, ahol a kávé elfogyasztása után szeretnél egy kicsit önfeledtebben nevetni.

A felhelyezést követően legfeljebb tizenöt perc kell, mire hat a gél. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy alaposan bekenjük vele a fogainkat. Elég egy vékony réteget felvinni, viszont az összes fogra és minél kevesebb kihagyással. A fogfehérítő tollak kézre állnak, kényelmesen használhatóak, ugyanakkor az aprólékos felvitel miatt egyben macerásabbak is más módszereknél.

Ezek a termékek nagyon jó azonnali megoldást jelenthetnek és jó szívvel ajánlom őket rendszeres, de alkalmi szinten tartásra. Ha hosszútávú, maradandó megoldást keresel, akkor viszont érdemesebb egy fehérítő szettel vagy matricával kezdened.

Fogfehérítő szettek

A legkomolyabb, legeredményesebb otthoni fogfehérítő megoldást a komplett fehérítő szettek jelenthetik.

Ezek a készletek általában egy vagy több tubus fehérítő gélt tartalmaznak, sokszor különböző hatóanyaggal és funkcióval. Tartozik még hozzá néhány fogsín, amibe beletöltheted a gélt és felhelyezhetsz a fogsorra. A jobb szetteknél ezek a sínek forró vízzel formázhatóak, így sokkal pontosabban illeszkednek majd a fogsorra.

Kiegészítőként tartalmazhatnak még fehérítő fogkrémeket és speciális fogkeféket, amikkel könnyedén megőrizheted az új, ragyogó mosolyodat. Az alkalmazás ideje és a hatóanyag tartalom termékenként változik.

Termék neveFogfehérítő típusaFogfehérítő ár
MediBlanc fehérítő fogkrémFogkrémalacsony ár
Blend-a-Med OralB – 3D White Luxe fogfehérítő szettFogfehérítő szettalacsony ár
BeConfident fogfehérítő szettFogfehérítő gél
SwissDent Extreme fogfehérítő tollFogfehérítő toll
SwissDent Extreme fehérítő hatású szájvízFogfehérítő szájvízalacsony ár
Colgate Max White – Expert white szettFogfehérítő szettalacsony ár

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!