TOP hajszárítók (2018)

Minden amit a hajszárító vásárlás előtt tudod kell

Ha új hajszárítót szeretnél venni, akkor hamar szemben találhatod magad azzal a hatalmas választékkal, amin hosszú órák alatt is nehéz eligazodni. Ebben a cikkben összegyűjtöttem neked néhány olyan készüléket, amikkel nem tudsz rosszul dönteni. Azt ajánlom, hogy először olvasd át a lentebb található vásárlási útmutatót, így alaposan átgondolhatod, hogy mire is van pontosan szükséged. Ezek után érdemes visszatérned a listánkhoz és kiválasztani a számodra legmegfelelőbb hajszárítót.

Ezekkel a készülékekkel egészséges és dús hajkoronát varázsolhatsz magadnak, a töredezett hajvégeknek pedig örökké búcsút mondhatsz.

Hajszárító toplista

Termék neveTeljesítményDiffúzorHajszárító ár
Remington Shine Therapy D52162300 WVanalacsony ár
Philips DryCare Essential BHD029/001600 WNincsalacsony ár
Philips Moisture Protect HP8280/002300 WVanalacsony ár
Valera Hairdryers Silent Power 2400 Ionic2400 WVanalacsony ár
Valera Hairdryers Swiss Metal Master Light 584.01/I2000 WVanalacsony ár

Hajszárító tesztek és vélemények

A következő pár terméket különös körültekintéssel válogattam össze, hogy mindenféle igényre és hajtípusra találhass köztük megfelelő hajszárítót. Legyen szó strapabíró svájci termékről, olcsóbb modellről vagy érzékeny hajra kifejlesztett, kíméletes szárítóról itt megtalálod a számodra legjobbat.

1. Remington Shine Therapy D5216 - Hibátlan ár-érték arány

Remington Shine Therapy D5216

A listánk első helyére egy kitűnő Remington hajszárító került, ami rendkívül baráti áron nyújt elképesztő minőséget. Az erős motor 2300 watt teljesítményre képes, mégis egy szinte pehelysúlyú készülékről van szó a maga 1 kilogrammos súlyával.

A hajszárító változatos használatot tesz lehetővé, két sebességfokozat közül választhatsz. A dús hajra a gyorsabb 85 km/óra sebességű légáramot ajánlom, formázáshoz pedig egy lassabb sebességbeállítás áll rendelkezésedre. Hőfokozatok közül három szint érhető el, illetve a frizurád utolsó simításaihoz használhatod a hideg levegő fújó funkció is.

Az ionizáló technológiának köszönhetően segít megőrizni a fénylő, sima hajkoronádat és megelőzi annak összegubancolódását. A készülék iongenerátora a hagyományos Remington hajszárítókhoz képest 90%-al több negatív iont bocsájt ki.

Hasznos tartozékok még a vékony szűkítőfej, amivel könnyebbé válik a hajformázás és a diffúzor, ami ebben az árkategóriában ritkán elérhető extra. Ennek a segítségével egyenletesebb légárammal száríthatod a hajad, megakadályozva a túlmelegedést és az ebből eredő töredezettséget. A levehető légbemeneti rács egyszerű takarítást tesz lehetővé, a kábelen található akasztófül pedig a praktikus tárolást könnyíti meg.

Előnyök:

 • Hihetetlenül jó ár-érték arány
 • Ionizáló funkció és hideg levegő fokozat
 • Diffúzor

Hátrányok:

 • A saját kategóriájában nem igazán tudok negatívumot kiemelni

2. Philips DryCare Essential BHD029/00 - Olcsó és mégis ionos

Philips DryCare Essential BHD029/00

A Philips hajszárítója egy belépő kategóriás készülék, ami mégis számos hasznos funkcióval rendelkezik, köztük a népszerű ionos kondicionálással.

Különleges ventilátor kialakításának köszönhetően az 1600 wattos motor 2100 wattos teljesítménynek megfelelő légáramot képes kibocsájtani, így sokkal gyorsabb szárítást tesz lehetővé. A már említett ionos kondicionálás kevés hasonló árú készülékben található meg, így hatalmas előnyt jelent a Philips hajszárítójára nézve. Ezzel a technológiával selymes és sima hajkorona vár majd minden egyes szárítás után.

EHD rendszerű egyenletes hőelosztást biztosító, speciális légkimenetének köszönhetően megvédi a hajat a túlmelegedéstől és az ebből eredő károsodástól. A kész frizura rögzítéséhez hideg levegő fúvást, és a keskeny 12 milliméteres fúvócső koncentrált légáramát használhatod.

Három hőfokozat és kettő sebességbeállítás közül választhatsz. Bármelyik beállítást használod, az optimális szárítási hőmérsékletet a ThermoProtect rendszer teszi lehetővé.

A készülék hosszú, 1,8 méteres kábellel rendelkezik, amit egy akasztóhurok tesz teljessé a könnyebb tárolás érdekében.

Azoknak ajánlanám ezt a készüléket, akik szeretnék olcsóbban megúszni a hajszárító vásárlást, de nem akarják, hogy ez a minőség vagy az extra funkciók rovására menjen.

Előnyök:

 • Kedvező ár
 • Ionos kondicionálás
 • Egyenletes hőelosztás

Hátrányok:

 • Kisebb teljesítmény

3. Philips Moisture Protect HP8280/00 - Az egészséges és csillogó hajért

Philips Moisture Protect HP8280/00

A Philips Moisture Protect modellje egy magasabb árkategóriát képvisel, ezért cserébe azonban fantasztikus védelmet nyújt az érzékenyebb haj számára is.

A teljesítmény és a súly területén semmi kiemelkedőre nem kell számítani. 0,9 kilogrammot nyom és kategóriájának megfelelően erős, 2300 wattos teljesítményre képes.

Három sebességbeállítás és kettő különböző hőfokozat közül választhatsz és természetesen a hideg levegő funkció is elérhető.

Az ionos kondicionálásnak köszönhetően csökkenti a haj szálasodását, kócolódását és simává varázsolja a hajszálak felületét.

És akkor most nézzük az extra funkciókat, amiket ez a készülék fel tud mutatni. A hajszárító infra technológia segítségével felméri a haj állapotát, ennek és a Thermo Protect rendszernek a segítségével képes beállítani a tökéletes hőmérsékletet, amivel megőrizheted a hajad természetes hidratáltságát és megóvhatod a túlmelegedéstől, a töredezett hajvégektől.  A MoistureProtect funkció pedig teljesen kikapcsolja a meleg levegőt, ha azt érzékeli, hogy a hajad már megszáradt.

Ha érzékeny a hajad, ha mindenféle elővigyázatosság ellenére eltöredeznek a hajvégeid vagy ha csak szeretnéd a legnagyobb biztonságban tudni féltett hajkoronádat, akkor ez a készülék lesz számodra a tökéletes választás. A készlethez tartozik még egy diffúzor fej és egy speciális fúvófej is.

Előnyök:

 • Hibátlan védelem az egészséges hajért
 • Infra technológia és MoistureProtect rendszer
 • Ionos kondicionálás

Hátrányok:

 • Magasabb árkategória

4. Valera Hairdryers Silent Power 2400 Ionic - Csendesebb hajszárítás

Valera Silent Power 2400 Ionic

Ha sok hajad van és a hosszú ideig tartó szárítás alatt a fejfájás kerülget, akkor megtaláltad a tökéletes készüléket. A svájci gyártmányú Valera hajszárítóját különösen halk működés jellemzi.

Az erős, kitűnő minőségű 2400 wattos motorhoz elenyésző 0,6 kilogrammos súly párosul.

A készülék iongenerátora selymesebb hajkoronát eredményez, óvja a hajat a gubancolódástól és sokkal gyorsabb szárítást tesz lehetővé. E mellé társul egy kiemelkedően gyors légáram, így a rövid szárítási időnek köszönhetően jelentősen csökken a haj töredezettsége, kiszáradása. Kitűnő választás lehet festett vagy érzékenyebb haj mellé.

A már megszokott három különböző hőfokozat és kettő sebességbeállítás közül választhatsz ennél a készüléknél is és a hideg levegő fúvás is megtalálható az elérhető funkciók között.

A készülék hátsó szűrője levehető, így könnyen takarítható. A kényelmes tárolásban pedig a kábelen található akasztóhurok segít. Tartozék még egy kiváló minőségű műanyagból készült diffúzor is, amivel egyenletesen oszlathatod el a hajat érő légáramlatokat.

Előnyök:

 • Csendes működés
 • Erős motor, könnyű súly
 • Gyors szárítás

Hátrányok:

 • Magasabb ár

5. Valera Hairdryers Swiss Metal Master Light 584.01/I - -

Valera Swiss Metal Master Light 584.01/I

Az utolsó hajszárító a listánkon egy nagyon is valós problémára nyújt megoldást. A Valera Metal Master modelljének legnagyobb erőssége a tartósság. A krómfelületű acél test igazán strapabíró külsőt ad a készüléknek, mégsem növeli meg annak súlyát, mindösszesen 0,6 kilogrammot nyom, ami bőven pehelysúlynak számít.

A 2000 watt teljesítményű motor nem kifejezetten erős, de bőven az elfogadható határon belül található. Különös előnye ennek a készüléknek a speciális hullámdrótos fűtőelemek használata, amik nem csak magasabb minőséget képviselnek mint spirálos drótozású társaik, de biztonságosabbak, hosszabb élettartamúak és egyenletesebb hőelosztást is biztosítanak.

Természetesen ennél a hajszárítónál is megtalálható az iongenerátor és a turmalin elemek, ami selymes és sima hajkoronát tesznek lehetővé.

A készülékhez tartozék még egy ultravékony szűkítőfej a könnyű formázáshoz és egy diffúzor az egyenletes hőelosztás és a dúsabb hajkorona érdekében.

A gép strapabíró fémből készült szűrője levehető, így egyszerűen takarítható. A kiemelkedően hosszú 3 méteres SuperFlex kábelhez egy praktikus akasztóhurok tartozik, ha pedig nem szeretnéd felakasztva tartani a hajszárítót, akkor használhatod a praktikus tárolótáskát is.

Ha számodra is fontos, hogy egy készülék sokáig bírja a gyűrődést vagy ha kiemelkedően sokat használod a hajszárítódat, akkor a legjobb választás lehet ez a készülék. A svájci minőség mellé három év gyártói garancia társul.

Előnyök:

 • Strapabíró acél ház
 • Hullámdrótos fűtőelemek
 • 3 éves garancia

Hátrányok:

 • Alacsonyabb teljesítmény

Milyen hajszárítót vegyek? – Vásárlási útmutató

Ahhoz hogy a legmegfelelőbb hajszárítót kiválaszthasd meg kell vizsgálnunk néhány fontos szempontot. Ezeket segítek neked átnézni és végiggondolni ebben az átfogó útmutatóban.

Vegyem meg a drágább hajszárítót vagy elég lesz egy olcsóbb is?

Természetesen az ár is fontos szempont bármilyen elektronikai termék vásárlásánál. Általában megpróbálunk közepes árkategóriájú készüléket vásárolni, hiszen az olcsóbb biztos bóvli, gagyi, a drágábbra pedig nem feltétlen akarunk kétszer annyit kiadni.

A hajszárítóknál leginkább azt fontos megvizsgálnod, hogy mire fogod használni a megvásárolt készüléket. Ha rövidebb hajad van, amit nem igazán kell beszárítanod vagy esetleg nem is szárítod meg teljesen minden mosás után, akkor bőven elég lehet egy olcsóbb modell is. Manapság már szinte az összes készülék rendelkezik minimális hő- és sebességbeállítási lehetőségekkel, illetve valamilyen fúvócsővel. Ez pedig elegendő lehet az egyszerűbb igények kielégítéséhez.

A drágább készülékek általában rugalmasabbak és több lehetőséget biztosítanak a tökéletes hajkorona szárításához. Ezeknél számos extra funkció, kiegészítő, hőfok és sebességbeállítás segít, hogy akár komplexebb frizurákat is létrehozhass. Ha dús hajad van és hosszabb ideig kell szárítani, akkor nagyon fontos lehet a hideg levegős szárítás is, ami az olcsóbb hajszárítókban nem mindig található meg. A különböző teljesítménybeli különbségek is a drágább gépek irányába billenthetik a mérleget, az olyan extrák mint az ionizáló vagy ápoló technológiák vagy a kerámia elemek pedig segítenek megvédeni és egészségesebbé varázsolni a hajadat.

Fontos a teljesítmény?

Az erősebb hajszárítók segítenek gyorsabban megszárítani a hajadat, azonban a legtöbbször nem lesz szükséged 1500-1800 wattnál nagyobb teljesítményű készülékre és szinte az összes olcsóbb modell is eléri a 2000 wattos küszöböt.

A magasabb teljesítményű gépek előnye, hogy alacsonyabb hőfokozaton is kényelmesen száríthatod vele a hajad, így kevésbé fog sérülni a hajad a forró levegőtől.

Súly és méret

A súly nagyon fontos szempont lehet, ha sok és dús hajad van, vagy ha bonyolultabb frizurákat szoktál magadnak beszárítani. Ilyenkor ugyanis hosszabb ideig kell tartanod a hajszárítót és könnyen elfáradhat a karod. A legkönnyebb készülékek fél kilogramm körül mozognak, de valószínűleg még egy egy kilogrammos géppel is kényelmesen tudsz bánni.

Milyen hajszárítót vegyek a hajtípusomhoz?

Az hogy milyen hajszárítót és milyen módon érdemes használnod nagyban függ a hajad típusától és az elérni kívánt frizurától is. Ezt a kérdést járnánk körül most egy kicsit.

Ha egyenes hajat szeretnél szárítani, akkor érdemes a fejtető irányából szárítani a hajkoronát. A gyökerektől indulva fogod a hajvégek irányába szárítani a tincseket. Emiatt fontos, hogy a készülék könnyű legyen, hiszen hosszabb ideig kell a magasban tartanod a karodat. Az ionizálós készülékek segíthetnek, hogy a hajad igazán sima, selymes és csillogó legyen szárítás után

A hullámos fürtök akkor mutatnak igazán jól ha természetes úton száradnak. Lassabban és óvatosabban kell velük bánnod, hogy ne veszítsenek a tartásukból. Emiatt mindenképpen érdemes alacsonyabb hőfokozaton szárítanod. Olyan hajszárítót keress, amin elérhető hideg levegős fokozat is. Egy másik módszer lehet, hogy egy erősebb teljesítményű hajszárítóval magasabb fokozaton rászárítasz egy kicsit, majd hagyod magától megszáradni.

Ha természetesen göndör hajad van, akkor állandó problémát jelenthet a hajszálak összegubancolódása, kócolódása. Ezen segíthet egy szűkebb fúvófej, amivel kisebb szekciókra bontva száríthatod a hajadat, így elkerülheted, hogy túlságosan összeborzolódjon az egész hajkorona. Az iongenerátoros készülékek is jó szolgálatot tehetnek, hiszen csökkentik a hajad statikus töltöttségét, ezáltal simább, selymesebb és kevésbé kócolódós lesz a frizurád. Mivel a göndör hajat tovább tart megszárítani, ezért fontos arra is figyelned, hogy nehogy túlszárítsd azt. A túl hosszú szárítás vagy a túl magas hőfokozat könnyen töredezetté teheti a hajvégeket.

A vékonyabb szálú haj esetén különösen oda kell figyelned szárításnál. Ez a hajtípus sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb, emiatt mindenképp érdemes alacsonyabb hőfokozatot és sebességbeállítást használnod és az sem baj, ha nem tartod túl közel a hajszárítót a hajadhoz. Egy keskenyebb fúvófej segíthet, hogy kíméletesebben átszárítsd az egész hajkoronát tincsenként. Ha szeretnél egy kis tartást adni a hajnak, akkor a gyökereknél érdemes egy kicsit megemelned őket a hideg légáram segítségével. Különösen jó szolgálatot tehetnek ennek a hajtípusnak a különböző ápoló technológiák is.

Ha durvább szálú, erősebb hajad van akkor nyugodtabb szívvel használhatod a magasabb hőfokozatokat és erre szükséged is lehet, ha nem szeretnél órákat a fürdőszobatükör előtt tölteni.

Ionizálós hajszárítók

Az egyik leghasznosabb extra funkció amivel az új készüléked rendelkezhet az az iongenerátor. Az ilyen hajszárítók elektromos áramon fújják keresztül a levegőt, ami így negatív ionokkal töltődik fel. Ezek az ionok lebontják a vízmolekulákat így sokkal gyorsabban szárítják meg a hajadat.

A gyorsabb szárítás mellett nagy előnyük még, hogy védik a hajadat és kevésbé lesz kócos, szálas a frizurád ezekkel a modellekkel. Ennek az az oka, hogy csökkentik a haj statikus feszültségét, így az fényesebb és selymesebb lesz.

Ha szereted gyorsan és magas hőfokon szárítani a hajad, akkor az iongenerátor elengedhetetlen kellék lesz számodra, ugyanis jelentősen csökkenti a forró levegő okozta mikroszkopikus sérüléseket a hajszálakon.

Az ionizálás egyes modelleken állandó funkció, másoknál külön kell bekapcsolnod. Arra viszont érdemes lesz vigyáznod, hogy a gyorsabb szárítás miatt sokkal könnyebb túlszárítanod a hajat, amivel komoly károkat okozhatsz a hajvégekben.

Hasznos funkciók és extrák

Vannak olyan extra funkciók, amikért mindenképpen érdemes egy kicsit drágább készüléket venned, zárásként ezeket szeretném egy kicsit körüljárni.

A kerámia és tourmaline elemekkel készült hajszárítók különösen alkalmasak arra, hogy megvédjék a hajat a töredezéstől és a sérülésektől. Ezek a készülékek kíméletes infravörös hővel segítik elő a csillogó, egészséges hajkorona megőrzését, a tourmaline pedig negatív ionokkal teszi selymesebbé és simábbá a hajszálakat.

A megfelelő fúvócső használata elengedhetetlen. Ideális esetben a hajszárító egy keskenyebb és egy vastagabb fúvócsővel rendelkezik, amiket cserélgethetsz attól függően, hogy éppen milyen frizurát szeretnél szárítani.

A diffúzor hasznos bővítmény lehet ha dúsabb hajkoronát szeretnél. A műanyag alkatrész segít egyenletesen eloszlatni a kifújt levegőt, gyengéd közvetett meleg légáramot létrehozva. Ezzel nem csak tartást ad a hajnak, de kíméli is azt. Hátránya, hogy valamivel tovább tart vele a hajszárítás.

Nem baj az sem ha a hajszárító hátsó védőrácsa levehető, ugyanis itt gyűlik össze a beszívott por és kosz. Ezt fontos, hogy időről időre kitisztítsd, különben könnyen túlmelegszik a készülék.

A hideg levegő funkció kitűnő a végső simításokhoz, segít tartósabbá és fényesebbé tenni a beszárított frizurát. Amikor már viszonylag száraz a hajad, akkor állítsd át a hajszárítót hideg levegőre és így megóvhatod a túlmelegedéstől a hajszálakat.

A felsőbb kategóriás készülékekben található extra a tápláló technológia. Ennek a lényege, hogy különböző olajok kerülnek a légáramba ezzel ápolva a hajat és csökkentve a töredezettséget és a szálasodást.

Arra is érdemes odafigyelned, hogy a hajszárító tápkábele elég hosszú legyen a könnyű manőverezhetőséghez. Bár sokan tárolják így, valójában nem igazán ajánlott a hajszárító köré tekerni a vezetéket. Inkább használd a kábel tövénél található akasztót a tárolásra, ha van rá lehetőséged. Néhány modellnek visszahúzható tápkábele van, ami nagyban megkönnyíti a tárolást.

Termék neveTeljesítményDiffúzorHajszárító ár
Remington Shine Therapy D52162300 WVanalacsony ár
Philips DryCare Essential BHD029/001600 WNincsalacsony ár
Philips Moisture Protect HP8280/002300 WVanalacsony ár
Valera Hairdryers Silent Power 2400 Ionic2400 WVanalacsony ár
Valera Hairdryers Swiss Metal Master Light 584.01/I2000 WVanalacsony ár

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!