TOP mikrohullámú sütők (2018)

Minden amit a mikró vásárlás előtt tudod kell

A mikrosütők a legjobb barátaid lehetnek a konyhában, hiszen nem csak az ételek melegítését teszik könnyűvé, de akár főzhetsz és süthetsz is bennük. Számos különböző változat érhető el belőlük, a beépíthető készülékektől az egyszerű melegítésre alkalmas gépeken át, a komolyabb grillezni és párolni is képes modellekig.

A mikrohullámú sütők itthon a legelterjedtebb tartós fogyasztási cikkek közé tartoznak ( KSH adatai szerint száz háztartásból 89-ben megtalálhatóak ). Ha most szeretnél beruházni egy új készülékre, akkor pont jó helyen jársz. A következő útmutatóban segítek neked eligazodni a piacon elérhető készülékek között és kiválasztani a számodra legjobbat. Hogy megkönnyítsem a választásodat összeállítottam egy listát az általam igen jónak ítélt sütőkről.

TOP mikrohullámú sütők

Ebben a listában igyekeztem minden igényt lefedni, így az egyszerű és olcsó készüléktől egészen a luxus kategóriás sütőig mindenféle készüléket megtalálsz benne. Az egyes gépek leírását lentebb találod, így te is megnézheted, hogy melyik lesz a legszimpatikusabb.

Termék neveVezérlőpultŰrtartalomMikró teljesítményGrill teljesítményMikrosütő ár
Klarstein Luminance PrimeDigitális20 liter900 W1000 Walacsony ár
Klarstein Stella PrimeElektronikus28 liter800 W1000 Walacsony ár
Daewoo KOR-6L5KElektronikus20 liter700 Wnincs
Samsung MG23F301TAKDigitális23 liter800 W1100 Walacsony ár
Panasonic Inverter NN-GD452WEPGDigitális31 liter1000 W1000 W
Whirlpool JT 479 BLLCD33 liter1000 W1200 W
Samsung FG87SUB/XEOSzenzoros23 liter1200 W950 W

Mikrohullámú sütő tesztek és vélemények

A fenti listában látható mikrók bővebb ismertetését olvashatod itt.

1. Klarstein Luminance Prime - Elegáns dizájn, jó teljesítmény

Klarstein Luminance Prime

Ez a mikrohullámú sütő a Klarstein kínálatából modern megjelenésével és letisztult dizájnjával járul majd hozzá konyhád összképéhez. A tükröződő fekete és a csiszolt acél felületek tökéletes kombinációjáról van szó. A féltükröződ ajtó amellett, hogy remekül mutat, lehetőséget biztosít, hogy bármikor ránézz a melegedő ételre.

A készülék 28 literes űrtartalommal rendelkezik, ami 2-3 fős háztartásokba kiváló választás vagy maximálisan 1800 gramm élelmiszer megmelegítéséhez. Valamivel olcsóbb áron elérhető a Luminance Prime modellnek egy kisebb, 20 literes változata is, alacsonyabb teljesítménnyel. A kisebb készülék is teljesen rendben van, azonban a 28 literes verzió kifejezetten jónak mondható 900 wattos mikrózási és 1000 wattos grill teljesítményével.

Irányítópultján elég sok gomb és információ található, azonban logikus elrendezésük miatt ezek könnyen áttekinthetőek. A vezérlés érintőgombok és tekerő tárcsa segítségével történik, a hátralévő időt pedig az apró, de jól látható LED kijelzőről olvashatod le.

Ahogy már fentebb is kiderült, mind a grillezés, mind pedig a melegítés funkció megtalálható a készülékben, amikhez üvegtányér és grillrács található a csomagban. Ezen felül 10 különböző program közül választhatsz, amik között megtalálhatóak a specializált beállítások egyes étel típusokra, mint hal, rizs, burgonya vagy akár tej melegítése. Az időzítőt egyszerűen kezelhető tárcsával állíthatod 10 másodperces intervallumokban, maximum 60 percig. Az étel elkészültét jól hallgató hangjelzés adja a tudtodra.

Összességében egy jó teljesítményű, remek ár-érték arányú készülék a Klarstein Luminance Prime mikró, ami kisebb és nagyobb háztartásokban egyaránt megtalálja majd a helyét.

Előnyök:

 • Nagy belső tér
 • Előre beállított programok a különböző fajta ételekhez
 • Stílusos megjelenés

Hátrányok:

 • Az irányítópult túlzsúfoltnak tűnhet első ránézése

2. Klarstein Stella Prime - Príma ár-érték arány

Klarstein Stella Prima

Kedvező ár, jó teljesítmény és egyszerű használat. Ezek jellemzőek a Klarstein Stella Prima mikrohullámú sütőre. A rozsdamentes acél külső tartós és strapabíró, az átlátszó ajtó jó rálátást biztosít az ételekre, a lekerekített szélek pedig egyedi megjelenést adnak a készüléknek.

Elérhető az összes gyakoribb funkció, mint a melegítés, grillezés, kombinált üzemmód vagy kiolvasztás. A mikró teljesítménye 800 W, míg a grillé 1000 W, ez mindkettő bőven a jónak mondható tartományban található. Űrtartalma valamivel kisebb, összesen 20 literes, ami inkább 1-2 személy számára ajánlott, mint egy nagyobb háztartáshoz.

Az irányítópanel letisztult, nincsenek felesleges gombok és szövegek. Megtalálható rajta egy kijelző, az időt szabályozó forgókapcsoló és néhány kapcsológomb. A melegítésen kívül megtalálható a kiolvasztás, a grillezés, a kombi és a kiolvasztás üzemmódok és néhány előre beállított program a melegített étel fajtájától függően.

Egy egyszerű, de mégis sokszínűen használható mikrohullámú sütőről van szó, ami kisebb háztartásokba vagy egy személy számára ideális választás lehet.

Előnyök:

 • Helytakarékos, kompakt méret
 • Elegáns külső
 • Rugalmasan elhelyezhető akár pulton, akár beépítve

Hátrányok:

 • A filtert manuálisan kell tisztítani
 • 6 terítékes mosogatógéphez képest drága ár

3. Daewoo KOR-6L5K - Modern megjelenés, kedvező áron

Daewoo KOR615k - a legjobb mikrosütő

A legjobb mikrohullámú sütő díjat a Daewoo egy beugró modellje nyerte. Az alacsony ár ellenére gyönyörű és stílusos külsőt kapsz. A rozsdamentes acél borítás ízléses irányítópulttal párosul.

A belső mérete nem kiemelkedő a maga húsz literével és a teljesítménye is kicsinek mondható (700 W), de melegítésre és hétköznapi használatra bőven megfelelő.

Ez a mikró nem képes még grillezni, így a vasárnapi ebédet kénytelen leszel a sütőben elkészíteni. Ennek ellenére meglepően sok hasznos funkcióval rendelkezik a készülék. Ötféle előre programozott mód közül választhatsz az étel típusától függően, állíthatod a hőfokot és még gyerekzár is van rajta.

Fontos extra még a takarékos ECO mód és a Zero&On funkció, ami teljesen megszakítja az áramellátást, ha a készülék éppen nincs használatban.

Mindent összevetve egy remek kis alsó kategóriás készülékről van szó, ami jó szolgálatot tesz majd a konyhádban. Ha nincsenek különösebb igényeid és nem főzésre szeretnéd használni a mikrót, akkor a Daewoo KOR-6L5K kitűnő választás lehet, kedvező áron.

Előnyök:

 • Kiváló ár-érték arány
 • Modern külső
 • Sok apró, hasznos extra

Hátrányok:

 • Nincs grill funkció
 • Alacsonyabb teljesítmény

4. Samsung MG23F301TAK - A stílusos főzőmester

Samsung MG23F301TAK mikrosütő

A Samsung mikrosütője egy kicsit magasabb árkategória, mint előző versenyzőnk, azonban bőven megéri a pénzét. A külső borítás inkább egy felső kategóriás készülékre hajaz, a fekete üveglapot ezüst színű alkatrészek és digitális műszerfal egészítik ki.

Ez a mikró nem csak melegítésre alkalmas, hanem főzésre és sütésre egyaránt. Megtalálható benne a grill funkció, húsz előre programozott főzési mód és számos házias recept, amiket egyetlen gombnyomással (és némi előkészülettel) készíthetsz el.

Természetesen itt is megtalálható az ECO mód, amivel akár 40%-ra csökkentheted a készülék fogyasztását. Az okos kialakítású antibakteriális és karcmentes kerámia belső pedig biztosítja a könnyű takarítást.

A gép belső kapacitása 23 liter, a mikró teljesítmény 800 W, a grillé pedig 1100 W. Egy minden alapvető igényt kielégítő sütőről van szó, ami kényelmes extrákkal és szép megjelenéssel kápráztat majd el. Ha egy középkategóriás, rugalmasan felhasználható gépet keresel, akkor ő lesz a jó választás számodra.

Előnyök:

 • Grill funkció
 • Főzésre kialakított belső és programok
 • Stílusos megjelenés
 • Reális ár

Hátrányok:

 • A saját árkategóriájában nincs a készüléknek kifejezett hátránya

5. Panasonic Inverter NN-GD452WEPG - Az inverteres mikró

Panasonic Inverter NN-GD452WEPG mikrohullámú sütő

Ez a készülék már felső kategóriásnak mondható. Egy kellemes, hagyományosabb megjelenéssel és digitális vezérlőpulttal vértezték fel.

A készülék tud mindent, amit alacsonyabb árkategóriás társai. Melegít, grillez, süt. Emellett számos előre megadott program közül is választhatsz.

Az inverteres technológiának köszönhetően sokkal egyenletesebb sütést és melegítést érhetsz el. Az ételek akár 30%-kal gyorsabban olvaszthatóak, a sült fogások pedig nem csak hamarabb készülnek el, de kíméletesebben is, így jobban megőrizve a fontos tápanyagokat és ízeket.

A készülék különleges érzékelős technológiával rendelkezik, amivel elég kiválasztanod az étel típusát, a gép pedig a súly és a páratartalom alapján automatikus beállítja a megfelelő időt és teljesítményt.

Hasznos segítőd lehet ez a készülék, ha sokat főzöl és szereted, ha minél gyorsabban és problémamentesebben készül el az étel. A 31 literes belső tér minden igényedet kielégíti majd. Mind a mikró, mind pedig a grill teljesítménye 1000 W, ami gyors és egyenletes sütést biztosít.

A magasabb ár miatt érdemes végiggondolni, hogy valóban ki tudod-e használni ezt a készüléket. Ha azonban sűrűn főznél és sütnél a mikrosütődben, akkor mindenképpen kiváló választás lesz a Panasonic Inverter.

Előnyök:

 • Inverteres melegítés
 • Kitűnő minőség
 • Könnyű beállítás a kész programok és az érzékelős technológia segítségével
 • Tágas belső

Hátrányok:

 • Drágább árkategória

6. Whirlpool JT 479 BL - A luxus sütő

Whirlpool JT 479 BL

A Whirlpool mikrója egy igazi 33 literes szörnyeteg. A készülék bőven a felső kategóriába tartozik és ez az árán is meglátszik. Azonban itt nem egy egyszerű mikrót, hanem egy komplett sütőt kapsz majd.

A fekete külső, a lefelé nyíló ajtó és a gyönyörű műszerfal kellemes látványt nyújt és szép dísze lesz a konyhádnak.

Nem is lesz helyem felsorolni az össze hasznos funkciót, amivel ez a készülék rendelkezik. A 3D mikrohullám elosztással kezdődik a lista, ami minden irányból egyformán melegíti az ételt, így egyenletes sütést tesz lehetővé. Ehhez társul a hőbefúvás funkció, ami már tényleg a hagyományos sütőkkel egy szintre emeli ezt a modellt.

Elérhető nem csupán grill, de párolás és a ropogós húsok kedvelőinek legjobb barátja a crisp funkció is. A gyors kiolvasztás, a hatodik érzék rendszer és 90 automatikus recept minden eddiginél egyszerűbbé teszi majd a főzést és sütést.

A készülék teljesítménye mikrohullám üzemmódban 1000 W, grillnél 1200 W hőlégbefúvás esetén pedig 1500 W. Ezt a készüléket leginkább akkor ajánlanám, ha hagyományos sütőt is venned kell és szeretnéd letudni a kettőt egyben, egy kiváló minőségű készülékkel.

Előnyök:

 • Luxus minőség
 • Kiválthatja a hagyományos sütődet
 • Számtalan hasznos extra funkció

Hátrányok:

 • Magas árkategória

7. Samsung FG87SUB/XEO - Beépített szépség

Samsung mikrosütő

Végezetül egy beépíthető mikrót is szerettem volna választani neked, ha esetleg ebbe az irányba keresgélnél. A Samsung készüléke gyönyörű fekete borítással és könnyen kezelhető digitális műszerfallal rendelkezik.

Ez a készülék is alkalmas lehet arra, hogy részben vagy akár egészében kiváltsa a hagyományos sütő használatát. A hármas elosztási rendszernek köszönhetően több irányból érkeznek a mikrohullámok, amik egyenletes melegítést biztosítanak. Az ételek kiolvasztását a gyors fagyasztás funkció teszi hihetetlenül könnyűvé. Az automatikus menü segítségével pedig kész receptek közül választhatsz.

A készülék belső felülete karcálló kerámiából készült, ami nem csak ellenálló, de nagyon könnyen takarítható is. Emellett egy nagyon hasznos extrát is rejteget a gép, a gőztisztítás funkciót.

A készülék mikrohullám teljesítménye 1200 W, a grill teljesítmény pedig 950 W. Természetesen itt is megtalálható az energiatakarékos ECO mód. Az egyetlen hátrány a kisebb belső tér, ami csupán 23 literes.

Jó választás lehet ha szeretnéd főzésre és sütésre használni a készüléket. A beépített mikró pedig kitűnő dísze lesz a konyhának.

Előnyök:

 • Kiváló sütő és főző funkciók
 • Beépíthető
 • Jó teljesítmény
 • Számos hasznos extra

Hátrányok:

 • Kisebb belső tér
 • Magasabb ár

Milyen mikrosütőt vegyek? Avagy mi alapján válaszd ki a neked legjobb készüléket?

Úgy gondolom, hogy minden műszaki cikk vásárlása előtt a legfontosabb, hogy megértsük az adott készülékek alapvető paramétereit és működési elvüket. A következőkben egy átfogó útmutatóval szeretnék segíteni neked ebben. Megnézzük, hogy milyen típusú készülékek közül választhatsz, milyen extra funkciókat érdemes keresned.

Milyen szempontokat vizsgálj meg vásárlás előtt?

A mikro mérete, űrtartalma

A vásárlásra szánt összegen túl az egyik legfontosabb szempont a méret. A magyar piacon a 17 literes apróságoktól egészen a 34 literes monstrumokig terjednek a készülékek. Egy 23-25 literes készülék már képes kényelmesen kiszolgálni egy teljes család igényeit. Itt nem csak az a fontos, hogy mekkora adagokat melegítünk majd, de érdemes megnézni azt is, hogy elférnek e a készülékben a tányérjaid. Ha például egész pizzákat melegítenél, akkor érdemes a nagyobb készülékek között keresgélned.

A sütő teljesítménye

A mikrók teljesítménye 700 és 1000 watt között mozog. Ezekből a legkisebb teljesítményű készülék is teljesen alkalmas arra, hogy bármilyen ételt felmelegítsen. A kérdés inkább csak az, hogy mennyi időre lesz ehhez szüksége. A mikrohullámú sütőknél egyébként is ki kell tapasztalni, hogy melyik ételt hány watton és mennyi ideig érdemes melegíteni. Ha nem fontos szempont a gyors melegítés, akkor egy alacsonyabb teljesítményű készülékkel is beérheted.

Melegítés, grill, olvasztás vagy akár párolás. Mire szeretnéd használni a mikródat?

Mindenképpen érdemes végiggondolnod, hogy mire is fogod pontosan használni a készülékedet. A legegyszerűbb beugró modellek általában csak melegítésre és olvasztásra alkalmasak. Kiveheted a hűtőből a tegnapi maradékot, felolvaszthatod a fagyasztott csirkét (bár alacsonyabb hatásfokkal) vagy vizet forralhatsz a kávédhoz. És ezzel kész is vagyunk.

Ahogy haladunk felfelé árkategóriában, úgy tudnak majd egyre többet és többet a mikrosütők, egészen a felső kategóriás készülékekig, amik akár már teljes egészében helyettesíthetnek egy hagyományos sütőt is.

Az olvasztásnál fontos, hogy alacsony hőmérsékleten hosszabb ideig melegítsük a fagyott ételt. Az azonban nem mindegy, hogy melyik készülékben mennyi idő kell, hogy az ki is olvadjon. A gyengébb modelleknél akár több, mint egy óra is kellhet hozzá, míg a komolyabb készülékekben gyors olvasztás funkció is elérhető, amivel akár hétszer gyorsabban is végezhetünk ezzel.

A grill funkció is szinte alap a legtöbb készülékben, amivel akár kész ételeket is süthetünk. Itt is fontos a teljesítmény és a hatásfok, hiszen nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és mennyire képes átsütni az ételt. Hasznos, de drága extra lehet még a crisp mód, amivel belül puha, kívül ropogós húsokat készíthetsz.

A felsőbb kategóriás mikrókban pedig megtalálható a párolás funkció is, amivel zöldségeket és húsokat egyaránt készíthetünk.

Digitális és analóg készülékek

Irányítás szempontjából kétféle készüléket különböztethetünk meg a digitális és analóg gépeket. A különbség itt a műszerfalon keresendő. Míg az analóg készülékeket általában tekerőgombokkal tudod állítani, addig digitális társaikon különböző gombok és kijelzők segítik a megfelelő beállítások kiválasztását.

A frissebb analóg modelleken már több funkció érhető el, ám ebből a szempontból mindenképp a digitális mikrók viszik a prímet. A különböző gombokkal másodpercre pontosan megadhatod a sütési időt és sok különböző extra beállítás közül is választhatsz, úgy mint más-más ételfajták vagy az ECO mód.

Beépíthető vagy különálló mikrosütők

Itthon is nagy választék érhető el a beépíthető mikrohullámú sütőkből, amik a konyhabútor szerves részeként segíthetnek a lakás egységes képének fenntartásában. Ezek a készülékek általában drágábbak, mint különálló társaik, ám ennek megfelelően sokszor több hasznos funkcióval is rendelkeznek.

A beépíthető kategóriában akkor érdemes gondolkoznod, ha frissen veszel konyhabútort és van lehetőséged a megfelelő hely kialakítására vagy ha a modernebb külső megjelenés fontosabb számodra, mint az ár.

Milyen extra funkciókkal rendelkezhetnek a mikrohullámú sütők?

A következő lista a teljesség igénye nélkül készült el, ám igyekeztem a legfontosabb és leghasznosabb funkciókra kitérni benne. Amire mindenképp érdemes odafigyelned, hogy olyan készüléket válassz, aminek az extráit maximálisan ki tudod használni. Egy-egy ilyen funkció több ezer forinttal is megdobhatja a készülék árát, úgyhogy semmiképp nem érdemes sosem használt extrákkal telepakolt gépet venned.

 • ECO üzemmód: A többi háztartási géphez hasonlóan az ECO üzemmód itt is az energiatakarékos felhasználást jelenti. Ezek a készülékek melegítés közben automatikusan kikapcsolják a nem használt funkciókat. Emellett bizonyos használat nélkül eltelt idő után a kijelzőt is kikapcsolják, hogy így még kevesebbet fogyasszon a készülék.
 • Hőlégkeverés: A hőlégkeveréses modellek egy magasabb árkategóriát képviselnek és általában számos extra funkcióval rendelkeznek. Ezek a készülékek már képesek arra, hogy szinte teljes egészében helyettesítsenek egy hagyományos sütőt.
 • Hatodik érzék: A hatodik érzék (6th sense) technológia lényege az optimális energiafelhasználás. A készülékek a hőmérséklet és a páratartalom alapján módosítják a sütési folyamatot, így biztosítva, hogy a lehető leghamarabb és legkevesebb felesleges energia felhasználásával melegítsék vagy süssék meg az ételt.
 • Jet Defrost: A gyors olvasztásért felelős ez a funkció, amivel akár hétszer gyorsabban is kiolvaszthatjuk az ételeinket. Sok felsőbb kategóriás modell rendelkezik ezzel az extrával, ami kifejezetten hasznos lehet, ha sűrűn felejted el kivenni a fagyasztóból a húst az ebédhez.
 • Inverteres motor: Az inverteres mikrosütők egy új technológiát jelentenek. Míg a hagyományos mikrók szakaszosan sugároznak, addig az inverteres sütők folyamatosan teszik ezt, így magasabb hatásfokot és egyenletesebb melegítést érhetsz el velük.
 • Egyszerű takaríthatóság: Itt több funkció együtteséről beszélhetünk inkább. A megfelelő kialakítás nagyon fontos, hogy ne legyenek éles sarkok a mikró belsejében, ez megakadályozza a zsír és a kosz nehezen takarítható sarkokban való felhalmozódását. Emellett fontos a megfelelő védőréteg is, amiről könnyen letörölhetőek a foltok. Hasznos funkció lehet még a gőztisztító betét is.
 • Crisp: A crisp módot a ropogós csirkeszárnyak szerelmeseinek találták ki. Ezzel a funkcióval a mikrosütő képes alul felül ropogósra sütni akár egy újramelegített húst is. Ehhez egy speciális crisp tálra lesz szükséged, ami az ilyen készülékeknél általában tartozék.
 • Egyéb hasznos extrák: Számtalan más olyan funkció érhető még el a különböző készülékekben, amik könnyebbé és kényelmesebbé tehetik az életünket. Lehet szó beépített mérlegről, ami a súly alapján tesz javaslatot a mikrózás időtartamára. Egyes felsőbb kategóriás készülékekkel akár joghurtot is készíthetünk. A lehajló ajtó pedig ha nem is feltétlenül teszi kényelmesebbé a mikró használatát, az biztos, hogy a luxus látszatát kelti a konyhádban.
Termék neveVezérlőpultŰrtartalomMikro teljesítményGrill teljesítményMikrosütő ár
Daewoo KOR-6L5K
Elektronikus20 liter700 Wnincsalacsony ár
Samsung MG23F301TAKDigitális23 liter800 W1100 Walacsony ár
Panasonic Inverter NN-GD452WEPG
Digitális31 liter1000 W1000 Walacsony ár
Whirlpool JT 479 BLLCD33 liter1000 W1200 Walacsony ár
Samsung FG87SUB/XEOSzenzoros23 liter1200 W950 Walacsony ár

Gyakori kérdések

Hogyan működik a mikrohullámú sütő?

A mikró feltalálója Percy Spencer amerikai mérnök volt, aki egy radaralkatrészen dolgozva fedezte fel a ma ismert mikrohullámú sütőt. Munka közben kint felejtett egy szelet csokit, ami a mikrohullámú sugárzás hatására megolvadt. Nem sokkal később pedig megszületett az első mikrosütő.

A készülékben különleges vákuumcső, úgynevezett magnetron található. Ez a berendezés szíve, ami előállítja az elektromágneses mikrohullámokat. Ezek a hullámok behatolnak a melegítendő ételbe és az abban található víz-, zsír- és cukormolekulákat gyors mozgásba hozzák. A mozgás hatására keletkező súrlódási hő melegíti fel az ételt.

Káros ez a sugárzás az egészségre?

Gyakori tévhit, hogy a mikrohullámú sütő káros az egészségre és hogy tönkreteszi az ételeket. A modern mikrók remekül vannak szigetelve és a legtöbb készüléket el sem tudjuk indítani nyitott ajtóval, így ettől nem kell félned. A hő hatására a legtöbb élelmiszer tápanyagjai veszítenek az értékükből, legyen szó egyszerű főzésről vagy mikrohullámú sütőben történő grillezésről. Jó példa erre a C-vitamin, amiről köztudott, hogy hő hatására elveszíti jótékony hatását. A mikrók viszont jelentősen alacsonyabb hőmérsékleten és rövidebb ideig melegítik az élelmiszereket, így valójában kevesebb tápanyagveszteséggel melegíthetünk, mint ha hagyományos módszereket használnánk.

Ha érdekel a téma, akkor érdemes utánaolvasni különböző külföldi tanulmányokban. Most azonban térjünk vissza a mikró vásárlásra.

Termék neveVezérlőpultŰrtartalomMikró teljesítményGrill teljesítményMikrosütő ár
Klarstein Luminance PrimeDigitális20 liter900 W1000 Walacsony ár
Klarstein Stella PrimeElektronikus28 liter800 W1000 Walacsony ár
Daewoo KOR-6L5KElektronikus20 liter700 Wnincs
Samsung MG23F301TAKDigitális23 liter800 W1100 Walacsony ár
Panasonic Inverter NN-GD452WEPGDigitális31 liter1000 W1000 W
Whirlpool JT 479 BLLCD33 liter1000 W1200 W
Samsung FG87SUB/XEOSzenzoros23 liter1200 W950 W

2 hozzászólás érkezett: "TOP mikrohullámú sütők (2018)" cikkhez

 • Gabi 2018 július 23. 1:57

  Tudna esetleg segíteni? Olyan grillezős családi mikrót keresünk ami 5-10 másodperces itervallumokban állítható legalább az első percig plusz kiklapcsolható a jelzőhangja. Eddig egy Samsungot találtunk ilyet, de annak az ajtaja szériahibás volt. Visszavittük és most már nem akarunk Samsungot.

  • Garai Gergő 2018 szeptember 18. 11:27

   Tudnám ajánlani esetleg a lista első helyezettjét, a Klarstein Luminance mikrohullámú sütőt. Ez 10 másodpercenként állítható.
   Sajnos a jelzőhang kikapcsolhatóságát nem nagyon szokták megemlíteni a gyártók, így ebben nem fogok tudni segíteni.

   Annyit még hozzáfűznék, hogy én egy-egy rossz termék vagy meghibásodás miatt nem szeretek egy egész márkát leírni. Mindenhol előfordulnak gyengébb és jobb modellek is.

Szólj hozzá!