TOP power bank (2018)

Minden amit a hordozható aksi vásárlása előtt tudod kell

Veled is előfordult már, hogy lemerült az okostelefonod, miközben fontos hívást vártál – konnektor persze sehol. Vagy egy hosszú utazást unalmát szeretted volna a laptopoddal átvészelni, de az akkumulátor nem bírja túl sokáig.

Ilyen és hasonló modern problémák kiküszöbölésére találták ki a külső vésztőltőket – trendi nevén a power bankokat. Ezek az egyszerű, hordozható vésztöltők megnövelhetik az eszközeid élettartalmát, akár 3-4 újratöltésre is elegendőek lehetnek. Ennyi általában a legmostohább körülmények közt is elegendő, míg friss, ropogós áramhoz jutsz.

Mivel szó szerint ezerféle külső akkumulátor létezik a piacon, mindegyik eltérő tulajdonságú és minőségű; egyáltalán nem könnyű eldönteni, hogy milyen power bankot vegyél. Hogy megkíméljelek a válogatás hosszadalmas és idegőrlő feladatától, összeállítottam a egy listát a legjobb hordozható töltőkről, amiket lehet kapni.

Hordozható akkumulátorok toplistája

Power bank neveKapacitásKimenetTípusPower bank ár
Alcor H2000020.000 mAhUSBLithium-ionaktuális ár
ASUS Zen Powerbank Slim4000 mAhUSBLithium-ionaktuális ár
Alcor Power Bank D80008.000 mAhUSB1li-polimeraktuális ár
Asus ZenPower power bank ultra20.000 mAhUSB2li-polimeraktuális ár
Huawei Honow AP08Q 20.000 mAh20.000 mAhUSB1, USB2li-polimeraktuális ár
Alcor Power Bank D4000
( Költséghatékony megoldás )
4000 mAhUSB1li-polimeraktuális ár
Poweradd 7W napelemes töltő10.000 mAHUSB1, USB2napelemesaktuális ár
Huawei Selfie bot + Power Bank készlet5.000 mAHUSB1li-polimeraktuális ár

Power bank tesztek, vélemények

A listában található hordozható töltőket egyesével is bemutatom, így érthetővé válik mindegyik előnye, megismerheted az esetleges hátrányait is. Mivel az egyes eszközök eléggé eltérőek lehetnek, azt javaslom, hogy olvasd át mindegyiket, hogy az igényeidnek leginkább megfelelőt tudd megvenni.

Nagy méret, még nagyobb kapacitás – Alcor H20000

Alcor H20000

Az Alcor nagy teljesítményű power bankje a H20000 nevű modell, ami a nevéhez hűen 20 000 mAh-es kapacitással rendelkezik. A magyar gyártó készülékéhez igen kedvező áron juthatsz hozzá, amiért cserébe nem kell a minőségből sem lejjebb adnod.

Ez a vésztöltő megbízható Lithium-ion akkumulátorokat használ. A bemeneti oldalon microUSB porton keresztül töltheted fel, kifelé pedig akár három készüléket is csatlakoztathatsz hozzá, így a power bank hatalmas kapacitásából egyszerre akár többen is feltölthetitek a telefonjaitokat vagy tabletjeiteket. Az aktuális töltöttségi állapotot egy apró, jól látható LCD kijelzőről olvashatod le.

A nagyobb mAh értékhez nagyobb méret is társul, ezt a készüléket nem feltétlen fogod tudni a zsebedbe csúsztatva hordani. Méretei a következőek: 155×96×20 mm, ehhez pedig kifejezetten nehéz, 445 grammos súly társul.

Természetesen nem maradhat el a beépített biztonsági védelem sem, ami megvédi a különböző készülékeket az esetleges rövidzárlattól. Az Alcor H20000 power bank USB kimenetéhez mind Apple, mind pedig Androidos készülékeket csatlakoztathatsz, hiszen a gyári Lightning kábellel éppen úgy kompatibilis, mint bármilyen noname microUSB kábellel.

Kiváló választás lehet hosszabb utakhoz, olyan esetekben amikor többen is használnátok ugyanazt a power banket vagy amikor ritkábban lesz lehetőséget újratölteni őt.

Előnyök:

 • Nagy kapacitás
 • Kedvező ár
 • Három külön kimeneti port

Hátrányok:

 • Nagyobb méret, nehezebb súly

Karcsú elegancia – ASUS Zen Powerbank Slim

ASUS Zen Powerbank Slim

Az ASUS Zen Powerbankjeivel találkozhatsz még a listánkon, hiszen kiváló minőségű készülékekről van szó. A Slim változat egy kisebb kapacitással, azonban elenyésző súllyal és elegáns kivitelezéssel rendelkezik.

Szemcsés, szálcsiszolt felülete nem csak kellemes megjelenést biztosít a készüléknek, hanem tapintásra is tökéletes élményt nyújt. Elérhető fekete és fehér színben egyaránt, így akárki megtalálhatja az ízlésének megfelelő vékony power bank-et.

Csatlakozás szempontjából rendelkezik a standard USB és microUSB portokkal is. Lithium-ion akkumulátorai valamivel kisebb 4000 mAh kapacitással rendelkeznek, ez a hátránya a vékonyabb kialakításnak. Előnye, hogy 92 grammos súlyával és 8,3 milliméteres vastagságával könnyedén elfér a legkisebb táskákban vagy akár a zsebedben is. A power bank teljes feltöltéséhez hat órára lesz szükséged.

Ezeknél a készülékeknél általában nem sok extra funkcióra lehet számítani, az ASUS Zen Powerbank Slim-ben azonban megtalálható egy beépített LED zseblámpa is. Az ASUS PowerSafe technológia pedig figyelemmel kíséri a hőmérsékletet, a ki- és bemeneti feszültséget is ellenőrzi, így védve az elektronikai cikkeinket a rövidzárlattól.

Ez a power bank valamivel drágább, aminek a kiváló márkanév, a nemzetközi tanúsítványok által biztosított remek minőség és az elegáns megjelenés az oka. Ha könnyedén szállítható, kényelmes és megbízható power bank-et keresel, akkor megtaláltad a győztest.

Előnyök:

 • Stílusos szálcsiszolt alumínium külső
 • Kompakt méret, vékony kialakítás
 • Kitűnő ASUS minőség

Hátrányok:

 • Alacsonyabb 4000 mAh-es kapacitás

1. A TOP power bank – Alcor Power Bank D8000

Alcor D8000 Power Bank

Minden szempontot egybevetve nálam egyértelműen az Alcor Power Bank D8000 nyert. Az univerzális töltők minden jó tulajdonságát magába foglalja, minden fontos szempontot kielégít. Hasznos társa lehet az energiaigényes mindennapoknak, hosszabb-rövidebb utazásoknak.

A gyártó egy kicsi, feltörekvő hazai cég, ami meglepően jó cuccokat gyárt. Általában nem vagyok nagy rajongója a “noname” termékeknek, eddig nagyon elégedett vagyok a márkával.

Ez a töltő egyesíti magában az összes fontos tulajdonságot, amit kívánni lehet: kicsi, könnyű, gyors, elég energiát tud tárolni 3 telefon töltéshez – és még olcsó is.

Előnyök:

 • Kicsi és könnyű
 • Méretéhez képest nagy a kapacitása
 • Olcsó

Hátrányok:

 • Nincs

2. Megbízható energiaforrás – Asus ZenPower Power Bank Ultra

Az ASUS csúcskategóriás töltője a magas minőség mellett ízléses, “arisztokratikus” megjelenéssel is csábítgat. Az esztétikusságánál szerencsére nem áll meg a tokozása, hiszen karcolásvédelmével gondoskodik hogy sokáig szép maradjon.

Ami külön szimpatikus ebben a termékben, hogy igen kicsike, mindössze egy bankkártya méretű – leszámítva a vastagságát. A súlyára sem lehet panasz, hiszen mindössze 215 grammot nyom.

A külseje mellett külön kiemelendő, hogy ultra gyorsan tölti a telefonodat; egy átlagos mobilt 4-5-ször is simán teletölt.

Ha ezt a power bankot választod, egészen biztosan nem lesz rá panaszod; hiszen tartós, nehezen elnyűhető darab. Ráadásul prémium megjelenésével még fel is vághatsz vele.

Előnyök:

 • Nagyon kicsi helyet foglal
 • Tartós tokozás, hosszútávra kitűnő választás
 • Magas minőség

Hátrányok:

 • Csak egy USB kimenete van

 

3. Nagyobb teljesítmény, tablethez – Huawei Honor AP08Q

Ha biztosan sok energiára lesz szükséged az elkövetkezendő időben, akkor érdemes nagy kapacitású hordozható töltőt választanod. Hiszen akár a hosszú családi vakációkhoz keresel töltőt, amivel mindenki feltöltheti a telefonját egy héten keresztül; akár tableten szeretnél hosszabb ideig dolgozni elkél egy komolyabb töltő. A Huawei töltője 10 0000 mAh-t rak le az asztalra.

Két USB kimenete is van, amiből az egyik USB2-es, amivel gyorsan fel lehet tölteni szinte bármit. A másik, USB1-es kimenet sajnos kicsit lassabb, emiatt nem a legideálisabb, ha nagyon sok eszközt kell párhuzamosan tölteni.

A mérete és súlya körülbelül akkora, mint egy kisebb könyvé. El kell ismerni, hogy emiatt nem a legjobb választás a mindennapi használathoz, nem a legkényelmesebb egész nap hurcibálni.

Külön kiemelném, hogy a kapacitásához képest igen olcsó termék; ebben az árkategóriában általában ócska, hamar tönkremenő töltőket lehet kapni. Nem annyira hosszú a várható élettartama, mint egy márkás töltőnek; de árértékben szerintem veri őket ez a középkategóriás bank.

Előnyök:

 • Hatalmas kapacitású
 • Kifejezetten olcsó

Hátrányok:

 • Nagy és nehéz

4. Vésztöltő szükség esetére – Alcor D4000 Power Bank

Alcor Power Bank D4000

Ha kifejezetten apró, hordozható “zsebtöltőt” keresel, akkor az Alcor pehelykönnyű apróságát tudom legjobb szívvel ajánlani. Mérete miatt könnyen elfér nadrág/kabát zsebben, vagy akár egy kis táskában is.

Ez az a kategória, ami kifejezetten csak vésztöltőként tud szerepelni, hiszen a 4000 mAh-val maximum csak egy-kétszer lehet feltölteni az okos telefonodat. Egyes visszajelzések szerint töltéskor az átlagosnál kicsit nagyobb az energiaveszteség. De még így is elég egy átlag telefon maxra töltéséhez.

A hasonló méretű és kapacitású termékek közül kiemelkedik az alacsony árával.

Előnyök:

 • Kicsi és könnyű – egy zsebben elfér
 • Nagyon olcsó

Hátrányok:

 • Nagy utazáshoz nem ajánlott

5. A hosszú kirándulások kötelező kelléke – PowerAdd 7W napelemes töltő

PowerAdd 7W napelemes töltőA hordozható töltők világában egy érdekes és bizonyos helyzetekben nagyon hasznos megoldással lépnek elő a napelemes akkumulátorok. Egy hosszabb utazáshoz untig elég lehet egy jóféle 20.000 mAh -s töltő, de bizonyos helyzetekhez sokkal jobban passzol egy olyan töltő, aminek a feltöltéséhez nincs szükség konnektorra. Nagyobb szabadtéri túrázáshoz, hegymászáshoz, kajakozáshoz vagy terepmunkához fontos lehet, hogy végig rendelkezésre álljanak az elektromos eszközök.

A napelemes töltők egy átlagos napon feltöltődnek a maximumra, ha napon vannak. Ez nyáron vagy a Szaharában biztosan nem okoz problémát, borúsabb, esősebb napokon nem fogja megoldani maradéktalanul a problémát.

Mindenesetre ha ilyenre van szükséged, akkor a PowerAdd 7W remek választás, az átlagos napelemes töltőnél nagyobb a kapacitása, a mérete se túl nagy. Ütésálló burkolata miatt nehezen sérül meg,  akasztójával könnyen rögzítheted akár a hátizsákodra is.

Előnyök:

 • Nincs szükség energiaforrásra – csak a napra
 • Két USB kimenet
 • Ütésálló burkolat
 • Akasztójával könnyen rögzíthető

Hátrányok:

 • Csak szabadtéri programokhoz ideális

6. Fotócsomag nyaraláshoz – Huawei Power Bank + Selfie bot készlet

Praktikus csomagocska, ha hosszabb útra indulsz és szeretnéd megörökíteni a legszebb perceket. Ha nagy a fotózási kedved, vagy várhatóan egész nap távol leszel a konnektortól – esetleg mindkettő – akkor szuper megoldást kínál neked ez a csomag.

Fotózz bátran és kényelmesen a selfie bottal és felejtsd el, hogy lemerülhet a telefonod. Adatkábel segítségével akár egyből fel is töltheted a laptopodra a frissen lőtt képeket.

Klasszikus kiegészítője a nyaralásoknak.

Előnyök:

 • Selfie bot + power bank egybe
 • Adatkábel
 • Elegáns díszdoboz

Hátrányok:

 • Kicsit kicsi a power bank kapacitása

Milyen power bankot vegyek? Minden, amit a választás előtt tudnod kell

Tűnjön bármennyire is egyszerűnek ez a mobil töltő készülék, komoly különbségek lehetnek az egyes termékek között. Nemcsak árban, de tudásban és minőségben is. Választás előtt ezeket a fontos szempontokat érdemes átgondolnod.

Mi az a power bank?

A power bank egy olyan külső, hordozható akkumulátor, amivel fel tudod tölteni a lemerülőben lévő tabletedet, GPS-ed, mobiltelefonodat. Ezek a mobil töltők korlátozott mennyiségű energiát tartanak magukban, ha lemerült, akkor újra kell tölteni. A legtöbb töltőt USB csatlakozóval tudod rádugni az elektromos ketyerédre.

Mekkora a power bank kapacitása? Ez mennyi töltésre elég?

Mindegyik töltőn jól látható helyen fel van tüntetve, hogy hány milliamperes (mAh), vagyis hogy maximum mennyi áram “fér bele”. Ezt az energiamennyiséget ha elosztod a töltendő eszköz akkumulátorának a kapacitásával, akkor megkapod, hogy kb. hányszor tudod feltölteni az adott eszközt.

Például egy 10.000 mAh-s power bank-al elvileg négyszer tudod nulláról maxra tölteni a 2500 mAh mobiltelefonodat.

Ez papíron nagyon jól hangzik, de sajnos ez a gyakorlatban inkább 3-3.5 szeres töltést fog eredményezni, hiszen veszteség is keletkezik az átadáskor, illetve valamennyit magától is veszíthet a töltöttségéből. Ez nem azért van, mert a gyártók hanyagok, kispórolják az anyagot, vagy ilyesmi. Egyszerűen ilyen a fizika.

Szerintem mindenképpen érdemes olyat venni, amivel legalább kétszer fel tudod tölteni a telefonodat, különben jobban jársz ha veszel egy pót akkumulátort. A mai, modern power bankok 10-20.000 milliamper körüliek.

Milyen kimenetelei vannak az akkumulátornak?

Legalább egy, de általában két kimenetele van minden töltőknek. Egyszerre ennyi eszközt lehet csatlakoztatni. Ezekhez USB kábelek csatlakoztathatóak, melyek mikroUSB-ben, iPhone töltőben vagy bármi egyébben végződhetnek.

Powerbank csatlakozó

A kimenetek USB1 és USB2 -sek is lehetnek, ez azért fontos, mert az USB2 gyorsabban tölt, sokkal ideálisabb nagyobb energiaigényű kütyük, pl. tabletek töltéséhez.

Megéri olcsó power bankot venni? Tényleg jobbak a márkás termékek?

Nem, ennél a termékcsaládnál sem éri meg olcsó kínai bóvlit venni. Bár elsőre nagyon csábító az alacsony ár, legtöbbször a középkategóriás termékeknek van a legjobb ár/érték aránya.

A legfontosabb különbség, hogy a nagyon olcsó termékek úgynevezett 18650 típusú akkumulátorok, melyek nagyobbak, nehezebbek, gyorsan átmelegszenek, maguktól hamar lemerülnek – és ami a legfájóbb – hamar tönkremennek. A márkás hordozható aksik pedig lítiumos (Li-Polimer) akkumulátort használnak; ez kisebb, könnyebb és nagyobb az élettartama. Igaz, valamennyivel drágább. Ha rendszeresen szeretnéd használni, akkor én a márkás termékeket ajánlom.

Power bank használata

Ha még soha nem használtál ilyen mobil akkumulátort, akkor érdemes ezt a néhány pontot is átfutnod.

Power bank feltöltése – hogyan és mennyi ideig tart

Mivel ezek az aksik sem tartanak végtelen ideig és az energiára éhes eszközök gyorsan csontszárazra szipkázhatják – előbb utóbb fel kell tölteni valahogy. Nyilván fel lehet tölteni egy másik power bankkal, de lássuk be ez nem igazi megoldás.

Három jól bevált módszer létezik a feltöltéshez.

 • Konnektor: A power bankhoz adnak egy kábelt, amivel konnektorhoz csatlakoztathatod. Ha egy korszerű eszközről van szó, akkor a fali csatlakozóba illeszkedő része leválasztható és egy USB csatlakozó bukkan elő. Így nem kell két külön kábelt hurcibálnod magaddal. Fontos! Ha külföldi utazáshoz szeretnéd használni, akkor jó ha tudod, hogy az egyes országokban eltérő szabványúak a konnektorok, így átalakítóra lehet szükséged!
 • USB csatlakozó: A jól ismert USB kábellel rádughatod számítógépre, laptopra (vagy egyébre), hogy onnan energiát vegyen fel. Otthon tökéletes megoldás, de mondjuk egy kávézóban már sokkal nehezebb ezzel tölteni az aksit.
 • Napelem: A power bankok egy speciális része napelemes burkolattal érkezik, vagyis közvetlenül a napsütésből nyerik az energiát a feltöltődéshez. Ez remek megoldás kiránduláshoz – amennyiben elég hosszú ideig tudod napsütésen tartani a töltőt. Ideális körülmények közt is kicsit lassan töltődik fel, de olyan helyeken, ahol egy fia konnektor sincs a közelben, tökéletes megoldás lesz.

Telefon töltés power bankról

Kapcsold be a külső töltődet és ellenőrizd, hogy hány százalékon áll a töltöttsége. Ha úgy látod még van benne energia, akkor az egyik USB kimenetbe dugd be az USB töltődet. Iphone-nál az iphone töltőd, más okostelefonoknál vagy tableteknél pedig mikroUSB-t.

Power bank használat közben

Ha van több kimenete is a power banknak, akkor akár több eszközt is tölthetsz vele; arra figyelj, hogy a magasabb feszültségűbe dugd a nagyobb energiaigényűt (tablet, PSP), hogy gyorsabban töltődjön.

Ha végeztél a töltéssel, húzd ki a kábelt és kapcsold ki a power bankot. Amikor van rá lehetőséged töltsd teli, hogy ne csak a lemerült aksit cipeld magaddal.

Power bank neveKapacitásKimenetTípusPower bank ár
Alcor H2000020.000 mAhUSBLithium-ionaktuális ár
ASUS Zen Powerbank Slim4000 mAhUSBLithium-ionaktuális ár
Alcor Power Bank D80008.000 mAhUSB1li-polimeraktuális ár
Asus ZenPower power bank ultra20.000 mAhUSB2li-polimeraktuális ár
Huawei Honow AP08Q 20.000 mAh20.000 mAhUSB1, USB2li-polimeraktuális ár
Alcor Power Bank D4000
( Költséghatékony megoldás )
4000 mAhUSB1li-polimeraktuális ár
Poweradd 7W napelemes töltő10.000 mAHUSB1, USB2napelemesaktuális ár
Huawei Selfie bot + Power Bank készlet5.000 mAHUSB1li-polimeraktuális ár

Power bank vélemények

Tudsz jobb töltőt? Kipróbáltad valamelyiket? Írd le a véleményed, vagy a kérdésed.

7 hozzászólás érkezett: "TOP power bank (2018)" cikkhez

 • Anka 2017 július 30. 1:35

  Szia érdeklődni szereznék, hogy honnan szerezted be a poweradd apollo powerbank-et? Esetleg tudnál abban segíteni hogy Magyaroszágon hol tudnám beszerezni ? 5 nap múlva lenne egy túrám amihez néztem ki sajnos külföldről valószínűleg necesen érkezne be időben. Előre is köszönöm a válaszod. Amennyiben külföldi oldalról rendelted a teszthez a powebankot tudnál ajánlani egy jó alternatívát amit Mo.-on is betudom szerezni.
  Előre is köszönöm a válaszod.

  • Hegyeshalmi Tamás 2017 július 31. 6:37

   Emag-ban lehetett kapni, de sajna most épp nincsen (lehet nem is lesz). Nekem hasonlóan jónak tűnik pl ez a napelemes töltő is. Ha jól látom ezen nincs akasztó. Talán ennyit hátrányt ki lehet bírni 🙂

 • Lelkes olvasó 2017 szeptember 12. 3:03

  Kedves Uram!

  Köszönöm, hogy ezt a cikket megírta, nagy segíség volt! Jó munkát! 🙂

  Üdv,

  egy Lelkes Olvasója

  • Hegyeshalmi Tamás 2017 szeptember 14. 1:04

   Örülök, hogy hasznosnak találtad 🙂

 • James Bond 007 2017 szeptember 21. 7:41

  Tudtommal laptopot nem lehet USB-n keresztül tölteni és ezek a power bankok nem tudnak 20V körüli váltóáramú feszültséget kiadni magukból, amit a laptop töltőcsatlakozója várna.

  • Hegyeshalmi Tamás 2017 szeptember 22. 7:28

   Teljesen igazad van, amint lesz időm, frissítem az oldalt ezzel kapcsolatban 🙂

 • Szinisztra 2018 július 08. 9:47

  Tudom ajánlani a Silicon Power termékeket is. Nekem van egy SP100 és SP200 (10/20k mAh). Li-Pol aksikkal és ár/érték arányban sztem ezek a legjobbak (az SP100 3300 Ft) és stabilan hozzák a megadott kapacitást. Viszont a Blow PB-15-t nagyon nem ajánlom: 20k mAh a jelzett kapacitása, de épphogy csak fel tudja tölteni a 4000 mAh-ás telómat.

Szólj hozzá!